Imprimă această pagină

Şah mat! ... de ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi

            Începând din anul 1992, pe data de 3 decembrie, se marchează Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi prin manifestări ce au ca obiectiv atât creşterea gradului de înţelegere a dificultăţilor pe care le întâmpină persoanele cu handicap, cât şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi bunăstării acestora. Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate.

În acest sens, Centrul de Resurse pentru Persoane cu Dizabilităţi (CRPD) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi a derulat în data de 03 decembrie 2012, la sediul CRIS, Str. Vasile Lupu, Nr 134, un concurs de şah destinat persoanelor cu dizabilităţi. Evenimentul a avut misiunea de a promova activităţile sportive în rândul persoanelor cu dizabilităţi, de a dezvolta potentialul, capacitaţile creative, intelectuale şi participarea socială a acestora.

La activitate au participat 6 persoane cu dizabilităţi, pasionate de jocul minţii şi dornice de implicare socială, aceasta desfăşurându-se în sistem round-robin, fiecare jucând cu fiecare pe parcursul a 5 runde. La final s-au acordat cupe pentru primele locuri şi diplome pentru toţi participanţii.

Mulţumim firmei Dechatlon care a făcut posibil desfăşurarea acestui eveniment prin acordarea celor 3 cupe, domnului Ciprian Andrici care a coordonat concursul de şah după un sistem de reguli specific şi atractiv pentru participanţi, voluntarilor implicaţi, si în mod special domnului Mihail Burceag care ne-a încântat urechile, pentru o jumătate de oră cu fragmente muzicale ale marilor artiști ai lumii, folosindu-se de acordurile fine ale viorii sale.

  

Tereza Andrici, asistent social CRPD Iaşi

Citit 1736 ori Ultima modificare Joi, 11 Septembrie 2014 00:04
X

Right Click

No right click