MAGIA UNUI NAS ROȘU... DE FAPT DOUĂ!

27 Aprilie 2015

Pentru a te arăta bosumflat ai nevoie de 72 de mușchi, însă sunt suficienți doar 12 pentru a râde, și totuși râsul este cea mai puternică armă pentru a îmbunătății propria viață. Acest lucru îl știe foarte bine italianca Isabel Sardu, actriță, scenograf și regizor, care, după ce a vizitat pentru prima dată Centrul „Don Bosco“ în anul 2011, nu a mai putut rămâne departe de acei copii care i-au cucerit inima și a găsit mereu ocazii și modalități pentru a-și face simțită propria prezență. Acum a urmat momentul spectacolului „Unu, doi, trei... start“, prin care, împreună cu o altă italiancă, Sara Corraine, voluntară la prima sa experiență, printr-o succesiune interminabilă de spectacole, au stârnit zâmbetul la mai bine de 500 de copii, în perioada 22 martie – 2 aprilie.

„Păstrez în inimă cu foarte mare luciditate fiecare zâmbet - povestește Isabel - pentru mine sunt izvor de înțelepciune și un stimul pentru a continua să-mi urmez visele și, de fiecare dată când vin în România, se împlinește o mică parte din aceste vise: să dăruiesc măcar un zâmbet fiecărui copil pe care îl întâlnesc și să iau cu mine emoția pe care mi-o transmite. Copiii nu lasă loc de gândire, te umple de emoții și tu îți dai seama cât de mult au nevoie să fie iubiți și respectați, să-și trăiască copilăria, să aibă gânduri și vise de copii, chiar și atunci când condițiile lor dificile de viață riscă să le fure aceste vise“.

Cei doi clowni, Nikilina și Margherita, au dus bucuria și magia lor, pe lângă cele două centre „Don Bosco“ din Buruienești și Iași, și la Școala din Oțeleni, la Grădinița „Zangara“ din Buruienești, la Școala pentru educație inclusivă din Roman, la Casa de copii „Sf. Maria“ din Barați, la Centrul Social „Fericita Clara“ din Șcheia, la Casa „Sf. Inimi“ din Roman, la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iași și la Școala Nr. 19 din cartierul Nicolina din Iași. Au fost zile de sărbătoare în care copiii, care au de înfruntat prea des probleme prea mari și cu un trai prea sumbru, au avut ocazia să se încarce de bucurie și de culoare, lăsându-se fascinați de o lume magică în care realitatea îmbracă formele viselor în care crezi.

„Am pornit la drum cu scopul de a duce speranța acolo unde suferința se face simțită, unde dificultățile înăbușesc visele - ne povestește Sara - m-am lăsat dusă și copleșită de miile de emoții pe care această Țară a știut să-mi dăruiască, neștiind că aveam să mă întorc acasă cu mult mai multă bucurie de cât aveam în valiză atunci când am plecat!“.

Misiunea lui Isabel și a Sarei nu s-a oprit pe scena: pe lângă spectacolele oferite, circa 100 de copii și 30 de tineri voluntari din cadrul programului „Don Bosco“ au beneficiat de câteva zile de teatruterapie, învățând, prin joc și răs, să se încreadă mai mult în ei înșiși și propriile vise, să înfrunte provocările atât pe scena ca și în realitate, să devină protagoniști ai istoriei pe care ei înșiși o vor scrie cu propria lor viață.

Isabel și Sara au închis valiza actorului și s-au întors în patria lor, însă magia nasului roșu a lui Nikilina și a Margheritei continuă să umple de culoare și bucurie proiectele noastre viitoare. „Vom continua să ne punem la dispoziția voastră, cei care rămâneți aici în fiecare zi să luptați pentru a oferi o viață mai bună celor mai mici, pentru a le dărui un vis și a-l face posibil, chiar dacă uneori ați avea nevoie de ceva magie. Așteptați-ne... ne vom întoarce!“.

 

 

 

Citit 1286 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iulie 2015 15:35

Calendar

« Decembrie 2018 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
X

Right Click

No right click