PRIMELE ACTIVTĂŢI DIN CADRUL PROIECTULUI “INTEGRARE ACTIVĂ PRIN EDUCAŢIE ŞI IMPLICARE SOCIALĂ!”, FINANŢAT PRIN INTERMEDIUL CONSILIULUI JUDEŢEAN IAŞI

10 Septembrie 2015

În cadrul proiectului “Integrare activă prin educaţie şi implicare socială!”, finanţat prin intermediul Consiliului Judeţean Iaşi, s-au desfaşurat în luna august 2 grupuri de suport cu beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii, grupuri de lucru centrate pe depăşirea situaţiilor de dificultate prin schimbarea modului de abordare  a propriei persoane în relaţia cu sine şi cu cei din jur.

Pentru Departamentul Copii, Tineri, Familie, august a reprezentat rampa de lansare pentru încă un proiect menit să sprijine şi să ajute în procesul de integrare activă a grupurilor vulnerabile prin dezvoltarea abilităţilor de viaţă a beneficiarilor.

Astfel, Centrul de Resurse pentru Familii a derulat două grupuri de suport în cadrul cărora participanţii, părinţii familiilor în cauză, au dezbătut subiecte precum importanţa valorilor familiale, şi importanţa unui climat familial adecvat.  De ce aceste discuții? Pentru că ne dorim să întărim atitudinile pozitive de integrare în comunitate, să ajutăm persoanele să depășească situațiile de criză și totodată să-și recapete încrederea în sine astfel încât să poată găsi individual ori cu ajutorul Centrului alternativele cele mai sustenabile de reușită.

Obiectivul general al proiectului constă în creșterea accesului la servicii sociale de integrare pentru 25 de familii, 30 de copii, 15 tineri și familiile acestora din județul Iași, prin dezvoltarea de programe socio-educative, art-terapie, grupuri de suport și implicarea membrilor comunității.

În cele trei luni de implementare a proiectului se vor realiza:

-   un târg de promovare a sectorului social, în vederea creșterii vizibilității ONG-urilor și a gradului de conștientizare privind importanța implicării în viața comunității;

·                       - activități de dezvoltare a abilităților de viață și terapie de grup cu 30 de copii și 15 tineri din județul Iași;

·                        - 6 grupuri de suport cu 25 de familii din județul Iași pentru depășirea situațiilor de dificultate.

Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!”, este finanțat de Consiliul Județean Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2015, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Citit 802 ori Ultima modificare Marți, 15 Septembrie 2015 12:03

« Noiembrie 2017 »