Pușculițele colorate - responsabilizare și joc

13 Octombrie 2015

În cadrul proiectului „Integrare activă prin educaţie şi implicare socială!”, finanţat de Consiliului Judeţean Iaşi, la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineret continuă seria de ateliere de creație. În acest sens cei 30 de copii au început să se gândească de ceva vreme la petrecerea de Halloween, o activitate mult așteptată de „piticii” care nu peste mult timp o să aibă parte de un bal mascat.

Zis și făcut; facem petrecere! Însă, dorind să responsabilizăm copiii, ne-am gândit să îi lăsăm să își organizeze singuri petrecerea.

În cadrul atelierului de handmade, copii au confecționat pușculițe în care, timp de câteva săptămâni, vor pune monede care, la final, ne vor ajuta să cumpărăm un tort pentru petrecere.

Atelierul de pușculite a avut un real succes, copiii fiind încântați să le confecționeze. Dorind să protejeze mediul înconjurător, ei au confecționat pușculițele din materiale reciclabile: caserolele de la masa zilnică au fost îmbrăcate îndată în haine colorate de hârtie creponată iar cartonul colorat s-a transformat în urechiușe, ochișori, codițe, aripi și creste. La final, Centrul nostru a fost invadat de animăluțe colorate care vor găzdui pentru câteva zile monedele zgomotoase, adunate cu sârguință de cei 30 de copii.

Când pușculițele în formă de cățeluși, purceluși, puișori, buburuze, dinozauri și iepurași, vor fi deschise, ne vom bucura cu toții că am reușit să facem un lucru frumos și util, că am lucrat în echipă iar copiii vor înțelege că de mici sunt responsabili și reușesc să se ajute singuri așa cum pot și înțeleg la această vârstă.

În cadrul atelierului, cei mici și-au dezvoltat abilitățile artistice, au învățat că pot folosi obiectele pe care unii le aruncă și le pot transforma în lucruri utile și frumoase.

Povestea atelierelor noastre jucăușe continuă. Le urăm succes „piticilor” noștri care așteaptă cu nerăbdare marea petrecere.

Până atunci urmează atelierul de creație care ne va da ocazia să realizam un decor special pentru petrecerea și balul mascat de Halloween.

Hurduc Mihaela

Asistent social Centrul de Resurse pentru Copii si Tineret „Don Bosco”

Citit 890 ori

« Noiembrie 2017 »