Don Bosco erou al copiilor de pretutindeni

08 Februarie 2016

Vineri, 5 februarie Centrul Don Bosco Burienești a fost prins de magia festivalului popoarelor la care au participat și cei 25 de copii din cadrul Centrului Don Bosco Iași pentru a serba ziua  Sfântului Ioan Bosco. În cadrul festivalului fiecare copil a fost reprezentant al unui popor începând cu Laponia și terminând cu cealaltă extremă a globului, punându-și creativitatea și sârguința proprie la construcția costumelor. Timp de o săptămână de zile centrele Don Bosco Burienești și Iași au fost adevăratele ateliere de croitorie ce pot concura cu casele de modă internaționale.

În cadrul acestui eveniment, copiii au avut parte de un program artistic prin intermediul căruia au cunoscut viața lui Don Bosco. Au fost organizate șapte ateliere ce au supus copiii unor încercări pentru a construi o secvență din viața lui Don Bosco: Balonul buclucaș, Pălarie – rie, Cuvinte încrucișate, Cântăcioșii, Portretul lui Don Bosco, Comoara și Bansul au fost marile provocări pe care copiii le-au trecut cu brio, s-au distrat dar au și muncit pentru a construi în final povestea vieții lui Ioan Bosco. O surpriză teatrală a fost prezentată de copiii din centrul Don Bosco Burienești prin care, au retrăit un moment al vieții lui, după care copiii au avut parte și de un spectacol de magie pentru că Don Bosco a fost un mare amator al magicienilor. Atfel prin joc si culoare Don Bosco a prins forma unui părinte bun a cărui poveste ne-a impresionat din nou, cu toate că în fiecare an e acceași, parcă de fiecare dată sufletul trăiește alte emoții.

La finalul festivalului copiii au fost premiați pentru cel mai creativ costum și ca orice zi de naștere nu a lipsit și surpriza dulce- tortul omagiatului.

Astfel, am trăit cu toții o frumoasă zi împreună, în care copiii din cele două centre au avut ocazia să își consolideze prieteniile sub egida celui care în fiecare an are grijă de ei și de cei care le sunt alături.

Le mulțumim tuturor celor care în anii trecuți au fost alături de Centrele Don Bosco și au făcut ca totul să prindă culoare și viață.Suntem în fiecare zi recunoscători pentru sprijinul pe care ni-l oferiți și mandri că putem să ducem misiunea lui Don Bosco mai departe.

Rusu Olga - Asistent Social Centrul de Resurse pentru Copii si Tineri " Don Bosco"

Citit 658 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2016 11:50
Mai multe din această categorie:

« Noiembrie 2017 »