Solidaritate pentru Filipine

10 Decembrie 2013

În data de 8 noiembrie 2013, Filipinele au fost afectate de un dezastru foarte grav, probabil cel mai puternic taifun din istorie care a afectat peste 13 milioane de oameni. Numărul exact al persoanelor care au murit din cauza dezastrului nu este cunoscut încă, dar este vorba de câteva mii de victime. De asemenea, sute de mii de case au fost distruse în totalitate, iar resursele economice şi infrastructura au fost grav afecte. Echipele de salvare şi evaluare a impactului dezastrului nu au ajuns în toate zonele afectate pentru a putea oferi o imagine completa asupra situației, însă fiecare zi aduce noi știri, din păcate, îngrijorătoare.

Organizația Caritas locală, Biserica şi alte instituţii au început imediat să sprijine populaţia afectată. Între timp au ajuns şi primele echipe de suport de la alte organizaţii Caritas care se implică în distribuţia ajutoarelor: pachete alimentare, tablete pentru purificarea apei, materiale pentru adăposturi provizorii etc. Multe parohii locale pun la dispoziție adăposturi pentru familiile rămase fără case și oferă alinare spirituală.

Într-un moment atât de dificil pentru semenii noștri din Filipine, Centrul Diecezan Caritas Iași vă invită să vă alăturați acestei acțiuni de solidaritate creștină pe care o propovăduiește Biserica în spiritul Evangheliei, prin organizarea unei colecte în data de 8 decembrie 2013. Această colectă este organizată în toate Bisercile Catolice din România, prin decizia Conferinței Episcopilor din România.

Donațiile pot fi făcute și direct la sediul Caritas din Str. Sărărie nr. 134 sau în contul: RO36BRDE240SV08119112400, BRD Sucursala Iasi.

Vă mulţumim pentru susţinerea pe care o manifestați întotdeauna faţă de acţiunile noastre de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie.

Director

Pr. Egidiu Condac

Citit 594 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 22:27
Mai multe din această categorie:

« Noiembrie 2017 »