Solidaritate printre ape

13 Septembrie 2013

Este binecunoscut spiritul de solidaritate pe care Centrul Diecezan Caritas Iasi l-a manifestat mereu fata de cei aflati in nevoie. In acest sens in urma inundatiilor care au lovit judetul Galati o echipa din cadrul progtamului de Interventii in situatii de urgenta si calamitati naturale, a mers în localităţile Cuca, Rediu, Pechea, Costache Negri, Măcişeni, Cudalbi şi Corni, pentru a evalua situatia care exista pe teren.

Omeni plini de cicatricile unor viituri care odata cu trecerea lor au luat munca de o viata a sute de oameni care nu au avut raspuns in calea apelor, tone de noroi care au acoperit greori orice speranta de a mai avea de acum inainte o viata normala...acum in prag de toamna acesti oameni au lumea intoarsa pe dos, agoniseala lor de-o viata dusa pe apa ce a venit pe nepregatite. In tot acest haos noi, cei din cadrul Caritas, incercam sa aducem lumina in aceste localitati strajuite de norii negrii ai suferintei. In acest sens in urma evaluarii facute in localitatile afectate de viituri, un grup de angajati si voluntari din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iasi se vor deplasa mâine 14 septembrie 2013 în Cudalbi, Măcişeni şi Costache Negri pentru a distribui apă potabilă şi produse de curăţenie celor care au fost afectati. Stim ca nu avem forta de a readuce tot ceea ce apa a luat insa vrem sa credem ca avem puterea de a le da oamenilor de acolo superanta ca cineva se ocupa de a le reconstrui cate un inger pazitor, suntem alaturi de cei din Judetul Galati acum in acest moment de cumpana si impreuna putem sa le aducem un strop de mai bine.

Solidaritatea nu are limite si de aceea distributia care va avea loc zilele acestea este o desfasurare de forte cu adevarat, un gest poate neinsemnat pentru unii, un mic strop intr-un ocean insa macar putem face mici valuri care sa aduca la mal alti oameni care sa ajute, sa sprijine sa sustina.

Mihaela Condac

Citit 732 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 22:41