Schimb de experienţă Îngrijiri la Domiciliu Caritas Iaşi - Caritas Mϋnster

   În perioada 20-24 mai 2013 Programul Seervicii de Îngrijri la Domiciliu s-a bucurat de vizita a patru reprezentanţi din partea Caritas Mϋnster care a avut drept scop formarea profesională a angajaţilor din domeniu precum şi un schimb de experienţă privind bunele practici în îngrijirea bolnavilor la domiciliu.

În acestă perioadă au fost susţinute două sesiuni de formare pentru angajaţii din cadrul Centrelor de Îngrjire la Domiciliu. Asitentele medicale au beneficiat de formare în domeniul ”Managementul escarelor” iar pentru îngrijitoarele bătrâni la domiciliu s-a abordat tema ”Tehnici de îngrijire a bolnavului în ultimele 48 de ore de viaţă. Tehnici de mobilizare a pacientului la pat”. Pentru o mai buna adaptare a noţiunilor teoretice s-au efectuat vizite în Centrele de Îngrijire la Domiciliu Hălăuceşti, Săbăoani şi Suceava pentru a se exemplifica specificul serviciilor de îngrijiri la domiciliu din cadrul Caritas Iaşi. 

Cursurile susţinute de cele patru formatoare din cadrul Caritas Mϋnster: Hedi Overhoff (coordonator diecezan Ingrijiri la Domiciliu), Veronika Reuter (specialist în cadrul Centrului de Îngrijire la Domiciliu din Coesfeld şi formator în cadrul Asociaţei Caritas Mϋnster), Martina Erwing-Kaul (responsabilă cu programul de formare şi consiliere a aparţinătorilor) şi Sarah Mengering (sprecialist în managementul escarelor), au avut scopul de a veni în sprijinul personalului pentru a îmbunataţi calitatea serviciilor oferite şi a dobândi tehnici de lucru noi. Au fost prezentate cazuri concrete şi exerciţii practice de îngrijire a pacienţilor.

Mulţumim colaboratorilor din cadrul Asociaţiei Caritas Mϋnster pentru implicare şi sperăm să avem ocazia să colaborăm şi pe viitor în proiecte similare.

Coordonator executiv Programul Îngrijire la Domiciliu,

 

Maftei Anca-Diana

 

 

Citit 1226 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 12:49
Mai multe din această categorie:

Calendar

« Ianuarie 2019 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
X

Right Click

No right click