Un zâmbet ca dar de Crăciun!

23 Decembrie 2013

Cu fiecare dar se naşte un zâmbet,

La fiecare gând bun se naşte o speranţă…

De Crăciun aminteşte-ţi de cei vârstnici,

Dăruieşte un zâmbet…din inimă!

Centrul de Îngrijire la Domiciliu (CID) din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi a organizat şi derulat o acţiune de binefacere pentru persoanele de vârsta a III-a care se confruntă cu dificultăţi de natură financiară, materială şi socio-medicală. Evenimentul a fost realizat în perioada 19-21 decembrie 2013 şi a constat în vizitarea la domiciliu a celor nevoiaşi de către echipa şi voluntarii proiectului, cântarea de colinde, de urări pentru noul an şi acordarea de produse alimentare de bază şi specifice Sărbătorii Crăciunului.

În mod evident, bătrâneţea nu este un proces care afectează la fel pe toate persoanele, unele dintre ele având “resurse” acumulate încă din tinereţe pentru a se ajusta schimbărilor şi evenimentelor care marchează această perioadă de vârstă, în timp ce altele reacţionează într-un mod negativ, neavând capacitatea de a se adapta, în mod adecvat, la întreg ansamblul de evenimente implicate de vârsta înaintată. În general, cea mai importantă problemă ridicată de bătrâneţe pentru persoane este confruntarea cu bolile şi incapacităţile funcţionale specifice acestei categorii de vârstă. De regulă, de sărbători, sărăcia şi neputinţa fizică sunt resimţite mai acut de vârstnicii care nu au familie şi se luptă singuri cu izolarea socială, boala şi lipsurile materiale.

De daruri s-au bucurat peste 20 de persoane vârstnice, izolate total sau parţial la domiciliu şi care prezintă grave probleme financiare şi de sănătate. În acest fel, atmosfera Sărbătorii Crăciunului şi a sfârşitului de an a intrat în inimile şi casele lor, aducând cu ea gânduri pline de bunătate şi sănătate pentru anul 2014.

Mulţumim voluntarilor care s-au implicat cu suflet în realizarea acestei acţiuni, precum şi echipei proiectului CID Iaşi fără de care această bucurie nu ar fi fost posibilă!

Crăciun fericit şi sărbători binecuvântate !

Tereza Andrici, Asistent social CID Iaşi

Citit 991 ori Ultima modificare Joi, 18 Septembrie 2014 13:10