Semn de solidaritate pentru persoanele vârstnice

„Cu ocazia celei de-a XXII-a Zile Mondiale a Bolnavului, care are ca temă anul acesta Credinţă şi caritate: “Şi noi trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi” (1In 3,16), mă adresez în mod deosebit persoanelor bolnave şi tuturor celor care le acordă asistenţă şi îngrijire. Biserica recunoaşte în voi, dragi bolnavi, o prezenţă specială a lui Cristos suferind. Este aşa: alături, ba chiar înlăuntrul suferinţei noastre este cea a lui Isus, care poartă împreună cu noi povara ei şi îi revelează sensul. Când Fiul lui Dumnezeu s-a urcat pe cruce, a distrus singurătatea suferinţei şi i-a luminat întunericul. Suntem puşi în acest fel în faţa misterului iubirii lui Dumnezeu faţă de noi, care revarsă în noi speranţă şi curaj: speranţă, pentru că în planul lui Dumnezeu chiar şi noaptea durerii se deschide la lumina pascală; şi curaj, pentru a înfrunta orice adversitate în compania lui, uniţi cu el…Încredinţez această a XXII-a Zi Mondială a Bolnavului mijlocirii Mariei, pentru ca să ajute persoanele bolnave să trăiască propria suferinţă în comuniune cu Isus Cristos şi să-i susţină pe cei care se îngrijesc de ele. Tuturor, bolnavi, lucrători sanitari şi voluntari, împart din inimă Binecuvântarea Apostolică.”

Din Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc

pentru a XXII-a Zi Mondială a Bolnavului 2014

Adăugăm acestui mesaj al Sfântului Părinte Papa Francisc şi invitaţia Centrului Diecezan Caritas Iaşi pentru ca în aceste zile de post şi pregătire, să acordaţi puţin din atenţia dumneavoastră persoanelor în vârstă şi bolnavilor pe care îi sprijinim prin Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”.

Apelăm aşadar la ajutorul dumneavoastră pentru a ne sprijini prin colecta credincioşilor din a doua Duminică a Postului Mare. Prin acest mic semn de solidaritate arătați că sunteți sensibili la problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice pe care noi le asistăm.

Colecta din a doua Duminică a Postului Mare este destinată Centrului Diecezan Caritas Iaşi şi reprezintă participarea dumneavoastră pentru susţinerea activităţii celor 15 Centre de Îngrijiri la Domiciliu care funcţionează în Dieceza de Iaşi în cadrul Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”. În cadrul acestor centre sunt sprijiniți peste 1500 de beneficiari – persoane vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu.

Vă dorim un post bogat în haruri, iniţiative generoase şi acţiuni caritabile prin care Biserica ne cheamă să-l urmăm pe Cristos pe drumul Crucii spre Înviere.

Director

Pr. Egidiu Condac