Gala Voluntarilor Caritas 2014

05 Decembrie 2014

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Voluntariatului Centrul Diecezan Caritas Iaşi a sărbătorit, în ziua de 4 decembrie 2014, a douăsprezecea ediţie a Galei Voluntarilor.

Motto-ul nostru de anul acesta a fost următorul: “VOLUNTARIATUL – Face diferența!”

Evenimentul a început cu un cuvânt de mulţumire pentru toți voluntarii care s-au implicat în acțiunile de binefacere desfășurate de Caritas, care au avut ca scop ajutorarea semenilor. A urmat premierea tuturor voluntarilor care au activat  în programele Caritas Iași, pe parcursul anului 2014 și a trei voluntari speciali:

·         Cea mai implicată voluntară pe parcursul anului 2014- Rusu Olga

·         Cel mai implicat voluntar  pe parcursul anului 2014- Lupu Bujor Andrei

·         Cel mai consecvent voluntar - Andre Dicaire

Tematica Galei Voluntarilor a fost “Petrecerea Cuvintelor”, motiv pentru care colega noastră  Adina Ianău a recitat monologul “Fără cuvinte” de Valentin Busuioc. Acest moment artistic a fost dedicat tuturor voluntarilor Caritas.

În cadrul evenimentului am organizat în colaborare cu voluntarii  și angajații Centrului Diecezan Caritas Iași  o licitație caritabilă. Cu banii strânși vom sprijini  un beneficiar al Centrului de Resurse pentru Copii și Tineret “Don Bosco”  în  apropierea  sărbătorii de Crăciun.

Tot în cadrul galei, am provocat voluntarii la creativitate de a transpune în vestimentație –tematica petrecerii. Voluntarul cel mai creativ a fost Roșu Crina.

Pentru că au  reușit să aducă un zâmbet pe chipul beneficiarilor noștri, au încercat să facă o schimbare în viața vârstnicilor, copiilor, tinerilor și familiilor beneficiare ale programelor noastre, Centrul Diecezan Caritas Iaşi le-a spus voluntarilor un  sincer „Mulţumesc”  în numele tuturor celor ajutaţi de ei.

Suntem recunoscători tuturor voluntarilor şi îi apreciem pentru faptele de solidaritate pe care le-au facut, îndemnându-i să fie şi pe mai departe alături de cei care au nevoie de sprijin.

“Se spune că atât timp cât încă mai există oameni generoși, darnici și iubitori, ne surâde bucuria și speranța în viață.

Acestă realitate sublimă am simțit-o din plin la Gala Voluntarilor din 04 decembrie 2014. Am constatat încă o dată că dăruind din timpul nostru, din calitățile și pregătirea noastră, nu numai că nu pierdem nimic, dar devenim mult mai bogați, generoși, iubitori și bucuroși.

Tinerii voluntari prezenți  au făcut mărturia lor, prin care  ne-am reîncărcat inimile de speranță și bucurie. În acest caz, a mulțumi este aproape de prisos, căci mulțumirea vine de la sine.”, a  completat  Pr. Egidiu Condac-Director Centrul Diecezan Caritas Iași

Mulțumim și sponsorilor noștri- Iașisting, ExePrint, Lex Hobby Store și Grupului de Firme Conex,  fără de care sărbătoarea noastră nu ar fi fost posibilă.

Mariana Ursan

Coordonator Departament Voluntariat