CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI DESCHIDE PORȚILE PENTRU O NOUĂ SERIE DE VOLUNTARI IMPLICAȚI!

09 Noiembrie 2015

Sâmbătă, 07.11.2015, Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat o activitate numită sugestiv „Voluntariatul: punte între suflete”, în cadrul căreia am avut ocazia să cunoaștem oameni frumoși și să prezentăm programele în care persoanele ce vor să devină voluntari activi se pot implica, astfel încât să își dezvolte, pe de o parte, abilitățile personale, iar pe de altă parte, să întărească ideea conform căreia comunitatea trebuie să se implice în crearea unei lumi mai echilibrate.

Ca în fiecare an, toamna se numără bobocii. Ei bine, noi, cei din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași numărăm voluntarii. Am organizat pentru „inimoșii” noștri un curs de informare și formare totodată a celor care anul acesta vor sprijini proiectele Caritas Iași în calitate de volutari. În cadrul întâlnirii, participanții au avut parte de o prezentare a Centrului Diecezan Caritas Iași precum și a programelor care necesită sprijinul voluntarilor în ceea ce privește eficientizarea și dezvoltarea activităților în curs.

Într-un mod dinamic și interactiv, voluntarii prezenți la întâlnire au făcut cunoștință cu ai lor colegi de sală prezenți și ei la activitate, dar, mai important, au aflat tipologiile de beneficiari cu care pot lucra, strategiile de acțiune, dar și activitățile în care se pot implica eficient, astfel încât atât noi ca și organizație, cât și ei, actori importanți în mediul social, să avem de câștigat experiențe și trăiri.

Ne dorim să creștem nivelul de implicare, de comunicare și de responsabilizare, aducând în atenție faptul că, împreună, putem crea un mediu propice dezvoltării personale și profesionale eficient în comunitatea în care trăim.

Voluntari Caritas Iași, bine ați venit!

Mihăilă Ioana, Hurduc Mihaela, asistenți sociali Centrul de Resurse pentru Familii și Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”.

Citit 645 ori
Mai multe din această categorie: