Degetul care indică viitorul

15 Ianuarie 2017

Ioan Botezătorul este icoana omului autentic, care îşi cunoaşte propriile limite dar este şi deschis noutăţii: e conştient că este limitat dar trăieşte din dorinţa de Dumnezeu şi aşteptă cu nerăbdare împlinirea promisiunii unui Mântuitor. De aceea, el caută şi întâlneşte, recunoaşte şi primeşte pe Fiul lui Dumnezeu arătându-l şi altora. Este un exemplu emblematic de discipol! Îl arată pe Mântuitorul aşa cum este: este umil, se pune în rând cu păcătoşii, primeşte botezul apei, arată că este blând, se face slujitor… El va lua asupra sa păcatele lumii întregi!

Ioan arată cu degetul un viitor de lumină şi de pace şi, totuşi, privirea multora nu a îndrăznit să se înalţe! Totuşi, ucenicul lui Cristos este mai mare decât Ioan Botezătorul! Acesta este cel care se pregăteşte să îl primească pe Fiul lui Dumnezeu, ucenicul lui Cristos este acela care l-a primit deja. Ioan a botezat cu apă, însă ucenicul lui Cristos este botezat cu Duhul Sfânt care îl face să strige: „Abbà, Tată!”. Ioan l-a profeţit pe Isus, ucenicul primeşte Cuvântul întrupat.

Astăzi nu uita de măreţia cu care te-a înzestrat Dumnezeu: să fii mare pentru că eşti fiul său, pentru că eşti ucenicul lui Cristos. Fă ca acest lucru să se vadă în privirea ta, să se audă în vocea ta, să se observe în gesturile tale.

Aceasta este misiunea fiecăruia dintre noi: să îl căutăm pe Mântuitorul şi, întâlnindu-l, să îl putem mărturisi şi celorlalţi, fără a uita că: „Toţi suntem ai Domnului şi Cristos este totul pentru noi: dacă doreşti să cureţi rănile tale, el este medic; dacă ai arşiţă din cauza febrei, el este izvor; dacă eşti apăsat de vinovăţie, el este dreptatea; dacă ai nevoie de ajutor, el este puterea; dacă îţi este frică de moarte, el este viaţa; dacă doreşti paradisul, el este calea; dacă fugi de întuneric, el este lumina”.

 

Pr. Felix Roca

 

Citit 1435 ori Ultima modificare Duminică, 15 Ianuarie 2017 13:12

Calendar

« August 2020 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
X

Right Click

No right click