Articole filtrate după dată: Iulie 2017
01 August 2017 In Noutati si evenimente

Guvernul decide trimiterea in somaj a peste 2.000 de persoane cu dizabilitati. Mai multe detalii pe:  www.unitatiprotejate.ro/respectati-le-dreptul-la-munca/

25 Iulie 2017 In Noutati si evenimente

 

 

În zilele de 21 și 22 iulie, Centrul Diecezan Caritas Iași a primit vizita unei delegații formată din 17 persoane de la Caritas Moldova din Chișinău în frunte cu directorul acesteia, domnul Andrei Bolocan. Vizita a avut nu doar scopul de a ne cunoaște mai bine între noi dar și de a împărtăși din experiențele noastre.

 

Deasemenea, câțiva colegi din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași, în frunte cu directorul general, preotul Egidiu Condac, au avut și rolul de traineri în cadrul unui program tematic în care au prezentat, folosind metode interactive, subiecte de interes pentru echipa Caritas Moldova care au vizat modalități de comunicare, abilități necesare pentru lideri, motivații spirituale.

 

Acest prilej a fost folosit și pentru a crea o agendă comună de posibile oportunități de colaborare pe viitor.

 

Întrucât cei mai mulți dintre colegii din Chișinău veneau pentru prima oară la Iași, programul a inclus și câteva ore de vizite la câteva obiective culturale mai însemnate din orașul nostru.

 

Înainte de a ne lua rămas bun, am cules și câteva impresii de la acest team building. Astfel ne-am bucurat nu numai să aflăm cât de utile le-au fost aceste două zile colegilor de peste Prut, dar mai ales pentru faptul că am putut  dezvolta o frumoasă prietenie între noi, care cu siguranță va deschide multe orizonturi de colaborare pe tărâmul atât de vast al implicării social-caritative.

 

Pr. Egidiu Condac

 

 

25 Iulie 2017 In Noutati si evenimente

Luni, 24 iulie 2017, Centrul Diecezan Caritas Iași a organizat, la sediul CID Suceava primul seminar destinat aparținătorilor persoanelor vârstnice.

Acest seminar este parte integrantă din proiectul „SENIORI ACTIVI ÎNTR-O COMUNITATE  INFORMATĂ.SPRIJIN PENTRU SENIORII NOȘTRI ”,cofinanțat de către Consiliul Județean Suceava și  are drept obiectiv,dezvoltarea de servicii de informare și suport pentru un numar de 15 membri de familie ce au în îngrijire persoane vârstnice.

16 Iulie 2017 In Meditatii duminicale

În fiecare zi „încredinţăm” celor de lângă noi cuvintele noastre. Noi înşine suntem copleşiţi de cuvintele pe care lumea înconjurătoare le revarsă asupra noastră. A adresa cuvinte, uneori potrivite, alteori inutile, uneori romantice, alteori violente, uneori care zidesc, alteori care dărâmă… este o acţiune care caracterizează viaţa noastră. Răsfirăm cuvintele noastre în faţa altora în speranţa că cineva le va culege, le va înţelege, le va completa sau, măcar, le va auzi. Prin toate aceste cuvinte spunem ceva despre noi, ne povestim, uneori cu teama că nimeni nu ar deschide cartea vieţii noastre.  

 Cristos răspândeşte cu generozitate cuvântul lui Dumnezeu, vorbeşte oamenilor, predică, explică, povesteşte parabole. „Parabolă” vine de la verbul grecesc „para-ballein” care înseamnă tocmai a „arunca înainte”, asemenea semănătorului care aruncă sămânţa. Cristos vorbeşte despre Dumnezeu care se dăruieşte, care se adresează omului, despre existenţa sa care vrea să aducă rod în viaţa omului. Ascultând parabola semănătorului ne întrebăm, aproape automat, ce fel de pământ suntem.

 De fapt, parabola ne spune ceva mai mult şi mai mângâietor. Ne spune că, indiferent ce fel de pământ suntem, Dumnezeu continuă să arunce în viaţa noastră sămânţa de viaţă veşnică, chiar şi cu riscul de a face risipă. Indiferent de ce fel de pământ suntem Dumnezeu ne caută, ni se încredinţează, aşteaptă cu răbdare roadele bune. Exact cum spune Cartea profetului Isaia: „Aşa cum ploaia şi zăpada coboară din ceruri şi nu se întorc acolo fără să ude pământul şi să-l facă să rodească, … la fel va fi cuvântul meu care a ieşit din gura mea: nu se va întoarce la mine în mod zadarnic, fără ca să facă ceea ce îmi place şi să aibă succesul pentru care l-am trimis.”

 Așadar, întrebarea potrivită nu se referă la ce fel de pământ suntem, ci: cât de mult vrem să primim din darurile lui Dumnezeu pentru ca viața noastră să dea rod?

 

Pr. Felix Roca

Calendar

« Iulie 2017 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
X

Right Click

No right click