Articole filtrate după dată: Duminică, 04 Martie 2018
05 Martie 2018 In Noutati si evenimente

  ...Adevăr vă spun: tot ce aţi făcut unuia dintre fraţii Mei, cei mai mici,
Mie mi-aţi făcut...” (Matei 25,40)

 

Episcopia Romano-Catolică a organizat în cadrul Secțiunii pentru Activități Socio-Caritative o întâlnire cu asociațiile și oficiile din Dieceza de Iași, care desfășoară activități socio-caritative.

 

Întâlnirea a avut loc luni, 26 februarie 2018, la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, și au participat reprezentanți ai Societății Sfântul Vincențiu de Paul, Asociația Kolping Moldova, Oficiul pentru Pastorația Deținuților, Oficiul pentru Pastoraţia Bolnavilor, Fundația Medicală „Speranța Bolnavilor”, Centrul de Asistență Comunitară „Sfânta Tereza de Calcutta” și Centrul Diecezan Caritas Iași.

 

Scopul acestei întâlniri a fost de a cunoaște activitatea desfășurată în cadrul asociațiilor și oficiilor, dar și de a împărtăși din bucuriile, experiențele, provocările, sacrificiile de zi cu zi pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate.

 

În prima parte a întâlnirii părintele Egidiu Condac a adresat un cuvânt de bun venit și a prezentat programul zilei. A urmat o prezentare a participanților și a activităților desfășurate până în prezent. În cadrul discuțiilor au fost dezbătute câteva puncte de interes comun: modul de lucru și organizare, colaborarea cu diverși parteneri locali, dar și dificultățile cu care se confruntă fiecare organizație în parte.

 

Au fost fixate deasemenea câteva posibile proiecte comune cum ar fi zile de reculegere, sesiuni de formare pentru lucrători și voluntari, campanii de informare și promovare a activităților.

 

 Întâlnirea de lucru s-a încheiat cu dorința și hotărârea din partea responsabililor instituțiilor participante de a răspândi și mai mult spiritul de solidaritate și de slujire voit de Cristos și Biserică.

 

 

Pr. Egidiu Condac
Vicar episcopal

Secţiunea pentru Activităţi Social-Caritative
Episcopia Romano-Catolică Iași

 

05 Martie 2018 In Noutati si evenimente

Centrul Diecezan Caritas Iași vă mulțumește pentru suportul acordat, participând la colecta din duminica a doua a Postului Mare

Recunoştinţa noastră se îndreaptă către toate persoanele care au răspuns invitaţiei Centrului Diecezan Caritas Iaşi de a veni în întâmpinarea celor aflaţi în suferinţă. Colecta din a doua duminică a Postului Mare a fost destinată Programului „Servicii de Îngrijire la Domiciliu", din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iaşi şi a reprezentat participarea credincioşilor pentru susţinerea activităţii celor nouă centre zonale de îngrijire la domiciliu, care îşi desfăşoară activitatea în Dieceza de Iaşi.

X

Right Click

No right click