Articole filtrate după dată: Miercuri, 13 Februarie 2019
14 Februarie 2019 In Noutati si evenimente


 

Miercuri, 13 februarie 2019, a avut loc la sediul Centrului Diecezan Caritas Iași, ședința anuală a membrilor Secțiunii Social-Caritative din cadrul Episcopiei Romano-Catolice Iași.

Au fost prezenți reprezentanții a 5 organizații și al oficiului diecezan pentru pastorația sanitară.

Ședința a debutat cu o scurtă rugăciune, urmată de o discuție pe marginea unui text din documentul pontifical al papei Ioan Paul al II-lea din 1984, Scrisoarea Enciclică ”Sollicitudo rei socialis”, care ne-a amintit că ”iubirea de predilecție pentru cei săraci influențează viața fiecărui creștin în măsura în care acesta caută să imite viața lui Cristos” (nr.42).

Scopul întâlnirii a fost dublu: în primul rând au fost prezentate rapoartele de activitate ale anului 2018 și în al doilea rând au fost evidențiate planurile de acțiune pentru anul în curs.

S-a simțit nevoia, ca și anul trecut, de a fixa câteva momente comune cu impact spiritual important pentru toți membrii instituțiilor cu profil social-caritativ. În acest sens au fost stabilite datele pentru programul de reculegere în timpul Postului Mare și în timpul Adventului, dar și posibilitatea de participare la un program de exerciții spirituale de 3 zile în perioada 21-23 iunie 2019.

Un eveniment comun care antrenează pe toți membrii secțiunii va fi pelerinajul cu bolnavi și vârstnici de la Cacica, în jurul datei comemorării apariției Sf. Fecioare la Fatima (13 mai), când se va celebra Ziua mondială a bolnavilor la nivel diecezan.

Pentru a marca și a trăi cât mai mulți creștini și într-un mod cât mai intens Ziua Mondială a săracilor care va fi la data de 17 noiembrie 2019, în duminica a 33-a de peste an, a fost agreeată ideea de a se promova și încuraja inițiativele concrete, specifice la nivelul fiecărei comunități parohiale.

Toți cei prezenți au apreciat importanța unei astfel de întâlniri care oferă mai ales un prilej de împărtășire a experiențelor diferite de pe vastul teren social, cu bucuriile dar și umbrele de tristețe și suferință întâlnite în oamenii  de lângă noi. Ne-am alimentat cu ferma convingere că în toate situațiile reale care ne apar în față este prezent Dumnezeu cu harul său care ne vorbește și face să crească Împărăția Sa prin orice persoană pe care o cuprinde în infinita rețea a iubirii Sale.

Pr. Egidiu Condac

 

 

Calendar

« Februarie 2019 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28