(0 voturi)

Apel caritativ către comunităţile catolice din Diaspora

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași inițiază și în acest an campania de strângere de fonduri

ÎNTOARCE-ȚI PRIVIREA SPRE CASĂ!

pentru a menține prezentă și vie în rândul credincioșilor, datoria de a fi alături de cei rămași acasă. Trăim vremuri de grea încercare. Pandemia din ultimele luni și-a pus amprenta asupra vieților noastre, cu atât mai mult efectele acesteia le resimt cei bătrâni și bolnavi, izolați în casele lor.

Apelăm la înțelegerea și bunăvoința dumneavoastră, dragi credincioși, membri ai comunităților catolice din Diaspora, pentru a oferi un sprijin bătrânilor în nevoie, cu prilejul campaniei de suflet Întoarce-ţi privirea spre casă! ce se  desfășoară în perioada 1 decembrie 2020 - 31 ianuarie 2021.

Ținând cont de restricțiile impuse de pandemie, puteți veni în sprijinul vârstnicilor cu o donație în următoarele conturi, cu mențiunea Campania IPC.

Cont în Lei: RO36 BRDE 240S V081 1911 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași Str. A Panu 1B-2A, Jud. Iași.

Cont în Eur: RO94 BRDE 240S V068 8896 2400, deschis la BRD GSG Sucursala Iași Str. A Panu 1B-2A, Jud. Iași ; CUI 4488681

Cont în Lei: RO09 RNCB 0175 0336 1918 0001, deschis la BCR Sucursala Iași Str. Palat nr. 11, jud. Iași

Cont in Eur: RO52 RNCB 0175 0336 1918 0003, deschis la BCR Sucursala Iasi Str. Palat nr. 11, jud. Iași; CUI 4488681.

Programul „Servicii de Îngrijire la domiciliu” dezvoltat de Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi este parte a programului național cu același nume, al Confederației Caritas România. Acest program este constituit dintr-o rețea de nouă centre regionale de îngrijire la domiciliu, centre care deservesc peste 30 de localități, printre care: Pârgărești, Faraoani și Valea Mare - județul Bacău; Roman, Săbăoani, Tămășeni și Sagna - județul Neamț; Iași, Iugani, Hălăucești și Oțeleni - județul Iași; Suceava - județul Suceava și Huși - județul Vaslui. Angajații și voluntarii vin anual în sprijinul a peste 1200 de beneficiari.

Scopul Programului „Servicii de Îngrijire la domiciliu” este acela de a acorda servicii de asistenţă socială şi îngrijire medicală la domiciliu vârstnicilor care, din cauza condiției lor, sunt izolați la pat sau la domiciliu.

Vă mulțumim pentru disponibilitatea cu care veţi răspunde acestui apel caritativ!
Timpul sfânt al Adventului să vă inunde inimile cu iubire și generozitate!
Sărbători cu pace și bucurie alături de cei dragi!

Pr. Iosif Iacob,
Director Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

(0 voturi)

Vineri, 20 noiembrie 2020, începând cu ora 18.00 a avut loc acțiunea de solidaritate  Un Milion de Stele

Un milion de stele este o acțiune de solidaritate care an de an ne oferă ocazia să fim aproape de cei aflați în nevoie, prin aprinderea unei candele în mod simbolic în spații publice, piațete, biserici. Lumina candelelor este asociată cu iubirea față de aproape și totodată cu aprinderea unei speranţe pentru o viaţă mai bună.

24 Noiembrie 2020
(0 voturi)

Proiectul „Parlamentul Copiilor”, inițiat în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Alecu Russo” din Iași, în cadrul programului DARE (Dream-Achieve-Realize-Express) și finanțat de Organizația Caritas Austria, este dedicat în exclusivitate copiilor.

(0 voturi)

Acțiunea Un milion de stele este o inițiativă Caritas ce se desfășoară în mai multe țări europene în fiecare an înainte de Crăciun. În cadrul evenimentului, se aprind candele în spații publice, piațete, biserici, fiecare lumânare reprezentând un simbol de solidaritate pentru o persoană aflată în nevoie și totodată aprinderea unei speranţe pentru o viaţă mai bună.

« Decembrie 2020 »