Târgu FRUMOSS-lansare proiect

14 Martie 2018

Marți, 13 martie 2018, a avut loc, la primăria orașului Târgu Frumos, lansarea proiectului FRUMOSS-Formarea Resurselor Umane, Mediere, Orientare și Servicii Sociale, cod proiect 115113.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și are ca obiectiv general dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate, prin activități specifice reducerii riscului de sărăcie și excluziune socială, pentru un număr de 560 de persoane din cele 3 zone marginalizate (non rome), aferente orașului Târgu Frumos, județul Iași.

 

Centrul Diecezan Caritas Iași are calitatea de beneficiar iar parteneri în proiect sunt: SC Kinego SRL, Primăria orașului Târgu Frumos și Școala gimnazială „Ion Creangă” din Târgu Frumos.

 

Cuvântul de deschidere a aparținut domnului primar al orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu, care a subliniat impactul pozitiv pe care acest proiect îl va avea asupra comunității locale.

 

Doamna Doleanu Ana-Maria, directorul Școlii gimnaziale „Ion Creangă” Târgu Frumos, și-a exprimat bucuria de a fi partener și dorința de a participa activ la acțiunile de combatere a abandonului școlar, incluse în proiect,.

 

În continuare, părintele Egidiu Condac, directorul general al Centrului Diecezan Caritas Iași a făcut o prezentare generală a asociației Caritas Iași și a proiectelor europene desfășurate până acum.

 

Deoarece, printre beneficiile aduse comunității locale de către proiectul FRUMOSS, se numără și servicii de recuperare medicală, din partea partenerului SC Kinego SRL a vorbit domnul Dănuț Cojocariu, care a prezentat serviciile pe care le vor oferi în cadrul Centrului multifuncțional.

 

 Prezentarea detaliată a proiectului a fost făcută de către Radu Onișoru, managerul proiectului. „Ne dorim să fim colegi atât între noi, cei din Caritas, cât și cu cei din cadrul primăriei orașului Târgu Frumos, din cadrul Școlii gimnaziale „Ion Creangă” și cu cei de la Kinego. Să ne unim forțele și resursele pentru ca, peste trei ani, la conferința de închidere a proiectului, să ne aplaudăm pentru ceea ce am făcut pentru comunitatea din Târgu Frumos.”

 

 

 

Citit 3139 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2018 18:08