Poveste de Crăciun

24 Decembrie 2019

Iarna este anotimpul cel mai iubit de către copii. Fie pentru jocurile zăpezii, de care cei mici se bucură atât de mult, fie pentru sunetul colindelor, care prevestesc frumoasa și magica sărbătoare a Nașterii lui Isus și bineînțeles că nu îl uităm Moș Crăciun, bătrânul blând și darnic, care aduce cadouri.

Astfel, odată îmbrăcat în haine de sărbătoare, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Buruienești a întâmpinat cum se cuvine începutul iernii, marcat în luna decembrie de trei evenimente principale: Caravana Cadourilor, Gala Voluntarilor și Spectacolul cu ocazia Crăciunului.

Caravana Cadourilor a avut loc la început de lună decembrie, când prietenii noștri, reprezentanți ai organizațiilor de caritate Round Table Deutschland și Ladies Circle Deutschland, au poposit pe meleagurile noastre, au vizitat familiile beneficiare ale Centrului și au oferit cadouri tuturor copiilor și frățiorilor acestora dar, pe lângă cadouri, au mai adăugat zâmbete, căldură și mai ales speranță.

Am continuat cu Gala Voluntarilor, dedicată ajutoarelor noastre de bază. Deși sunt puțini la număr, voluntarii Centrului nostru sunt foarte inimoși și ne demonstrează deseori că din puțin se poate face mult și asta doar prin implicare, creativitate și spirit de inițiativă. Astfel, am considerat că o ieșire la pizza și vizionarea unui film împreună este cel mai frumos mod de a-i sărbători anul acesta!

Sărbătoarea Crăciunului este și o sărbătoare a iertării, a iubirii și a fericirii! Astfel, pornind de la această idee, spectacolul de Crăciun al copilașilor de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” Buruienești a fost inspirat anul acesta din celebra „Poveste de Crăciun” a lui Charles Dickens. Cei mici, prin intermediul personajelor deja cunoscute (Scrooge, Îngerași, Sf. Fecioară Maria, Iosif, cei trei magi, cei trei păstori) ne-au îndemnat „Să nu uităm niciodată că, înainte de toate, suntem oameni. Toți greșim, dar, dacă regretul  nostru este sincer, merităm iertare din toată inima”.

Din atmosfera spectacolului nu au lipsit  colindele cântate cu emoție și bucurie, dansul realizat cu grijă și entuziasm, dar, mai ales prezența personajului magic, Moș Crăciun, care a răsplătit copiii pentru frumoasa reprezentație cu cele mai alese cadouri și cuvinte spuse cu bunătate!

Echipa „Don Bosco” Buruienești mulțumește din inimă tuturor spiridușilor (de aproape sau de mai departe) care au făcut posibilă această magică poveste și îi asigură că faptele bune le sunt răsplătite prin deplină prețuire și recunoștință!

Gânduri bune și Sărbători cu bucurie vă dorim!

Ioana Tamas – Coordonator/ Asistent Social Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ”Don Bosco” Buruienești

 

Citit 843 ori Ultima modificare Marți, 24 Decembrie 2019 09:29