CID Faraoani - Liturghie de mulțumire

18 Februarie 2020

Miracolul nu e că noi facem toate astea, ci faptul ca suntem fericiți făcând-o.

Sfânta Tereza de Calcutta

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași aniversează în acest an 30 de ani de activitate. Cu această ocazie se vor desfășura mai multe evenimente. Dorim să mulțumim membrilor comunităților și binefăcătorilor care de-a lungul timpului au sustinuț activitatea de îngrijire la domiciliu. Cu această ocazie se va celebra sfânta Liturghie în comunitățile în care sunt prezente centrele de îngrijire la domiciliu.

 

Duminică, 16 februarie 2020 a avut loc Sfânta Liturghie de mulțumire la Faraoani, celebrată de părintele Iosif Iacob, director general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și de părintele Felix Măriuț, paroh al comunității din Faraoani. Am amintit în rugăciune toate persoanele care suferă și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toți aceia care se îngrijesc de cei bolnavi.

 

Centrul de Îngrijire la Domiciliu Faraoani a fost înființat în anul 2017, în cadrul parteneriatului public privat dintre Consiliul Local Faraoani și Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași. Echipa Centrului de Îngrijire la Domiciliu Faraoani este formată din cinci membri și are în componența ei un coordonator de centru,  asistenți medicali, asistent social și îngrijitoare bătrâni la domiciliu.

 

În Comuna Faraoani, persoanele vârstnice apelează cu încredere la serviciile oferite de echipa de îngrijire la domiciliu și apreciază constant importanța prezenței în comunitate a personalului calificat. Suntem alături de aceste persoane, oferindu-le asistență socio-medicală la domiciliu și servicii de îngrijire, cu scopul de a îmbunătăți calitatea vieții acestora. Pe parcursul acestor ani, în comuna Faraoani, au beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu un număr de 70 de persoane vârstnice. Lunar, în medie sunt vizitați 48 de vârstnici.

 

Dorim să mulțumim părintelul paroh Felix Măriuț pentru colaborare și sprijin, tuturor credincioșilor din Comuna Faraoani pentru că au răspuns de fiecare dată inițiativelor care s-au desfășurat în comunitate: evenimentul Un milion de stele, colectele care se organizează pentru susținerea activității centrului, acțiunile de strângere de fonduri și bunuri. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu sănătate și multe haruri!

 

Un sprijin important pentru înființarea și funcționarea CID Faraoani a fost din partea Consiliului Local Faraoani și a doamnei primar Ciuraru Pal Cristina, cărora le mulțumim pentru frumoasa colaborare. Cu sprijinul lor am reușit să acoperim integral costurile salariale pentru personalul CID Faraoani din 2017 până în prezent.

 

Mulțumim membrilor echipei de îngrijire la domiciliu, care zi de zi, aduc alinare persoanelor vârstnice. Disponibilitatea, curajul și implicarea lor aduc multe roade și speranță în viața acestor persoane.

Vom reveni în comuna Faraoani și în data de 10 mai 2020 când se va celebra sfânta Liturghie de mulțumire în comunitatea din Valea Mare.

Antonina Dogariu, coordonator diecezan

 

Citit 1825 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 12:49