Imprimă această pagină

ASOCIAȚIA CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI - 30 de ani de caritate

03 Aprilie 2020

Pe 4 aprilie 1990 a fost semnat procesul verbal încheiat cu ocazia constituirii Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Sunt 30 de ani de caritate, 30 de ani  în slujba aproapelui și în lupta de creare a unei civilizații a iubirii și a solidarității între oameni.

 Promotorii acestui obiectiv, directorii Caritas: Mons. Vladimir Petercă,  Mons. Grigore Duma, pr. Egidiu Condac, pr. Mihai Budău și pr. Marius Adam au făcut posibile toate acțiunile de binefacere și, mai ales, au reușit să transmită societății care este misiunea noastră de creştini: iubirea de Dumnezeu si de oameni.

 Marele gând de recunoștință se îndreaptă către ei, dar și către episcopul emerit al Diecezei Romano Catolice de Iași,  PS Petru Gherghel, către arhiepiscopul mitropolit, IPS Aurel Percă și  bineînțeles, către episcopul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț care ne-au fost mereu alături și au răspuns cu generozitate la acțiunile noastre.

 Problemele cu care se confruntă societatea sunt mari, diverse, dar mai ales urgente, motiv pentru care Caritas a creat programe diverse prin care  să răspundă nevoilor cu implicare și devotament: Programul Antidrog, Centrul de Resurse pentru Persoane cu Dizabilități, Centrul de Inserţie Socio-Profesională pentru Tineri în Dificultate și programe care desfășoară activități și în prezent: Centrul de Plasament „Sfântul Iosif”, Centrul de Resurse pentru Familii, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu, Programul de Intervenții în Situații de Urgență și Calamități Naturale.

 În prezent, activitatea asociației noastre continuă sub îndrumarea directorului general, pr. Iosif Iacob și este cuprinsă în 2 mari domenii de activitate: Domeniul Copii, Tineri, Familii și Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități.

 Din nefericire, contextul actual nu permite o întrunire de rememorare a momentelor frumoase cu cei care au pus cărămidă peste cărămidă în vederea clădirii unei vieți mai bune a semenilor mai puțin norocoși. Astăzi, la ceas aniversar, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, își exprimă recunoștința față de cei care s-au alăturat pe drumul carităţii, care și-au asumat datoria creştină şi civică de a fi solidari cu persoanele aflate în diferite forme de dificultate. Fie că este vorba despre angajați, voluntari, donatori, parteneri sau colaboratori, este vorba despre aceeaşi categorie de persoane: binefăcători.

 Ne închinăm trudei dumneavoastră și vă mulţumim pentru sprijinul oferit, sperând că şi în viitor ne veţi fi alături şi vă asigurăm de respectul, recunoștința și rugăciunile beneficiarilor noștri.

 Cu acest prilej, episcopul Diecezei de Iași, PS Iosif Păuleț va transmite în cadrul Sfintei Liturghii de la ora 18:00, un cuvânt de suflet, de încurajare și îndemn pentru comunitate, dar și pentru membrii asociației.

 

Vă invităm să ascultați Sfânta Liturghie și să vă alăturați misiunii noastre caritative.

Maftei Petronela
Responsabil atragere fonduri
Centrul Diecezan Caritas Iași
Mobil: 0720649613

     Citit 1900 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 13:30

Media