Crăciuniada ,,Don Bosco” 2020- Oameni cu stele în priviri

23 Decembrie 2020

 

 

 An de an, luna decembrie ne transpune într-o lume magică și ne invită să ne deschidem inimile pentru a dărui speranța aproapelui nostru, dar anul acesta știm cu toții că este ALTFEL. Pandemia a dat naștere unui personaj invizibil, dar atât de vestit printre oameni, numit “CoviGrinch”, care a încercat să ne fure bucuria Sărbătorilor de iarnă. Acest “CoviGrinch” însă nu a știut că la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” Iași îl așteaptă niște luptători curajoși pregătiți să aducă magia și bucuria Crăciunului în sufletele oamenilor. Aceștia au stat mereu înarmați cu BUNĂTATE, SPERANȚĂ, IUBIRE, BUCURIE și CREDINȚĂ, armele perfecte pentru a duce misiunea până la final.

 Pregătirile au început încă din primele zile ale lunii decembrie, atunci când copiii au solicitat sprijin din partea armatei de spiriduși, scriind scrisori care să ajungă la Moș Crăciun și să le trimită darurile mult visate în noaptea de Crăciun, așa cum spune tradiția.

 Atelierul Faptelor Bune din cadrul Centrului a fost pus din nou în funcțiune, motorul principal fiind spiridușii-voluntari care cu mâinile lor dibace au construit obiecte ,,Amintiri de Crăciun” care să aducă lumină în casele oamenilor cu suflet bun. Un loc ideal pentru a găsi astfel de persoane a fost Catedrala Romano-Catolică ,,Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iași, care în data de 13 decembrie 2020, ne-a deschis larg porțile pentru a oferi șansa credincioșilor de a face fapte bune.

 La porțile Centrului au bătut și trimișii lui Moș Nicolae, Asociația „Antonia pentru Educație și Inovare Socială” și Salonul Bellysima, care ni s-au alăturat și ne-au susținut în lupta noastră cu personajul CoviGrinch, aducând în ghetuțele și în sufletele copiilor cuminți bucurii dulci, dar și obiecte necesare pentru o educație adecvată.

 Săptămâna magică ce prevestește Crăciunul a început prin vizita unor grupuri de spiriduși veniți din mai multe ținuturi pentru a da o mână de ajutor Moșului. Am avut bucuria de a-i primi în mijlocul nostru pe spiridușii- membrii ai Parlamentului Copiilor, din cadrul Liceului Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu” Iași, îndrumați de doamna Director adjunct Adriana Martiniuc, care au dorit să înmâneze personal darurile pe care le-au pregătit împreună cu atâta entuziasm. Armatele de spiriduși au continuat să sosească pentru a împărți bucurii celor mici, de data aceasta venite dintr-un alt ținut, studenții din cadrul Universității ,,Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor. Aceștia s-au mobilizat și au reușit să ajungă cu daruri din regatul dulciurilor care au adus zâmbete largi pe chipurile copiilor.

 Chiar dacă contextul pandemic a adus cu el și reguli stricte, pe care le-am respectat, totuși am luptat pentru ca și în acest an vocea noastră să vestească Nașterea Domnului. Astfel, ne-am pregătit și am organizat o ,,Altfel de serbare”, prin realizarea unui video special de Crăciun, care să ajungă în inimile multor persoane dragi prezente în mediul online, fără a-i pune în pericolul de a fi îmbrățișați de CoviGrinch. În semn de mulțumire pentru oamenii care au fost alături de noi în acest an, nu doar vocile noastre au răsunat, ci am confecționat și felicitări pline de culoare, cu mesaje de Crăciun, scrise în diferite limbi. Chiar dacă serbarea s-a desfășurat altfel, nu a lipsit Moșul cu darurile sale din partea spiridușilor de la Organizația ,,Christmas Gift Konvoi”, care au bucurat inimile micuților din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri “Don Bosco” Iași.

 Și în acest an ne-am arătat recunoștința față de voluntarii noștri dragi, pentru implicarea, devotamentul și timpul oferit copiilor, în cadrul Galei Voluntarilor Caritas 2020, eveniment desfășurat de această dată online.

 Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Crăciunului în lupta cu personajul CoviGrinch și-au făcut apariția cei patru angajați ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” Iași, reprezentând cele patru simboluri ale Crăciunului: Renul, Bradul, Omul de zăpadă și Moș Crăciun. Aceștia au pornit într-o aventură magică, având misiunea de a împărți cadourile din partea spiridușilor care au adoptat scrisorile copiilor din cadrul Centrului și a fraților acestora. Glasul celor patru personaje a răsunat în fiecare casă prezentă pe harta lui Moș Crăciun, vestind Nașterea Pruncușorului Isus. Mesajul colindelor a atins inimile celor cărora le-am călcat pragul, astfel am văzut atât copii cât și părinții cu stele în priviri, ochii acestora licărind de fericire și transmițând emoții pe care nu le putem descrie în cuvinte. Nu doar cei mici au primit daruri, ci și părinții, care au fost valorificați și răsplătiți pentru eforturile depuse pentru copiii lor în acest an dificil.

 Chiar dacă CoviGrinch a stat la pândă pentru a ne fura bucuria Sărbătorilor de iarnă, am reușit folosind toate armele bunătății pe care le-am deținut și oamenii dragi care ne-au stat alături să ducem misiunea până la final și să aducem bucurie în casele oamenilor. Ne arătăm recunoștința față de toți spiridușii prezenți în activitățile noastre cu ajutorul cărora am reușit să salvăm Sărbătorile de iarnă din acest an. Crăciunul este acea sărbătoare a sufletului care ne îndeamnă la bunătate, la unitate, la dragostea față de semeni. Ne bucurăm că pandemia actuală nu a putut să ne facă să uităm să fim buni!

 Anul 2020 a fost un an diferit pentru toată lumea, dar noi am reușit să facem ca finalul lui să fie unul de poveste. Crăciunul a înfăptuit minuni și în pandemie, astfel împreună, inimă lângă inimă, am făcut posibil ca zeci de copii să primească un dar de sărbători. Bucuria Nașterii Pruncușorului Isus rămâne aceeași, indiferent de circumstanțe și distanțe! Suntem cu adevărat recunoscători pentru că și anul acesta am avut privilegiul de a vedea oameni cu stele în priviri, persoane care poartă zâmbete pe chipurile lor, dar și supereroi care le dăruiesc.

  Povestea noastră de iarnă se încheie aici, însă continuăm să scriem povești pline de speranță și să credem că putem fi buni nu numai de Crăciun. Vă mulțumim că ați luptat alături de noi, că ați crezut în visurile copiilor. Să ningă în noaptea de Crăciun cu visuri împlinite! Învăţați să visați, Crăciunul poate face minuni! Vă dorim să fiți cu adevărat fericiți de Crăciun și să aveți un An Nou binecuvântat alături de cei dragi!

  

Citit 1005 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Decembrie 2020 12:57