Zi de formare pentru personalul socio-medical din structurile socio-caritative ale Diecezei de Iași

24 Martie 2021

Sâmbătă, 20 martie 2021 la Centrul „Gaudium et Spes” din Traian a avut loc o zi de formare umană și spirituală pentru personalul socio-medical din structurile socio-caritative ale Diecezei de Iași. La această întâlnire au participat peste 50 de persoane, care activează în domeniul social și voluntari. Aceștia au fost însoțiți de pr. Iosif Iacob, director general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și pr. Mihai Gălățanu, responsabil al Oficiului pentru Pastorația Bolnavilor. Pr. Eugen Robu a sustinuț cele două meditații, în cadrul cărora Sfântul Iosif a fost prezentat ca model de tată, mereu în ascultare, realizând cu discreție misiunea încredințată.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de pr. Mihai Gălățanu și au concelebrat pr. Iosif Iacob, pr. Eugen Robu și pr. Adrian Faraoanu. Din program nu au lipsit momentele de împărtășire, Sfântul Rozariu și Calea Sfintei Cruci.

Ziua s-a încheiat cu întâlnirea responsabililor și a persoanelor delegate ale asociațiilor caritative din Dieceza de Iași. Pr. Iosif Iacob, director al Secţiunii Activităţi Socio-Caritative a prezentat proiectul desfășurat de Episcopia Romano-Catolică de Iași, în perioada 1 ianuarie 2021 - 30 iunie 2022. Acest proiect are ca obiectiv crearea unei rețele a organizațiilor socio-caritative din Dieceza de Iași, care să promoveze interesele asociațiilor și fundațiilor ce desfășoară activități sociale pe teritoriul Diecezei. Atingerea acestui obiectiv vine în sprijinul activităților, proiectelor pe care organizațiile le desfășoară deja, dar are în vedere și noi proiecte, crescând gradul de profesionalism al angajaților și al voluntarilor, precum și vizibilitatea în cadrul comunităților.

Dumnezeu să binecuvânteze efortul tuturor celor care se dedică muncii pentru binele aproapelui.

Citit 448 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Martie 2021 11:02