SOLIDARITATE ȘI AUTOCONTROL ÎN EXCURSIA DEDICATĂ CENTRULUI DE PLASAMENT „SFÂNTUL IOSIF”

16 Septembrie 2021

În perioada 8 septembrie - 10 septembrie 2021, beneficiarele Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”, program al Asociației Centrului Diecezan Caritas Iași, au participat alături de personalul centrului și de doi voluntari, la excursia organizată în Bucovina.

Excursie a avut drept scop dezvoltarea solidarității și a autocontrolului în comportamentul beneficiarelor centrului, prin realizarea diverselor activități într-un cadru non-formal.

Programul activităților a cuprins: vizitarea unor obiective turistice importante, orientare în natură, plimbări tradiționale prin sat, jocuri interactive, dans, karaoke, exerciții de comunicare și dezvoltare a personalității, exersarea autocontrolului și a solidarității. De asemenea, participanții s-au bucurat şi de excursii la mănăstirile din zona Bucovinei, au urcat muntele Rarău și și-au consolidat legăturile de prietenie.

În prima zi, participanții au vizitat biserica de la Cacica, la hramul Adormirii Maicii Domnului, s-au plimbat prin comuna Sucevița, au vizitat Grădina Zoologică Rădăuți, precum și Centrul Social Maria Ward din Rădăuți.

A doua zi, a fost mai solicitantă, din punct de vedere fizic, deoarece excursioniștii au urcat pe Munții Rarău, ajungând la rezervația Pietrele Doamnei. Ziua a continuat cu o bine meritată relaxare la piscina Ariniș și o plimbare în aer liber prin parcul din Gura Humorului.

Ultima zi a excursiei, a fost dedicată spiritualității; beneficiarele i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru toate realizările din prezent, prin vizitarea câtorva mănăstiri din Bucovina. S-a mers la mănăstirea Sucevița, la mănăstirea Putna, la Sihăstria Putnei și la Chilia lui Daniil Sihastrul. Finalul excursiei s-a încheiat cu împărtășirea impresiilor și cu dezvăluirea bucuriilor trăite pe parcursul deplasării.

Excursioniștilor li s-a asigurat asistență pe tot parcursul vizitei, prin personalul de specialitate care i-a însoțit. Mulțumim în mod deosebit doamnei director domeniu, Mariana Ursan, mulțumim în egală măsură voluntarilor participanți, Radu Huzum și Narcis Fărăoanu. Ne bucurăm de dragostea oferită de către celte trei surori din cadrul Congregației Jesu: Sr. Regina, Sr. Sabina și Sr. Mariana și le mulțumim! Le mulțumim de asemenea sponsorilor noștri și dăm binecuvântarea lui Dumnezeu pentru toate darurile oferite.

MĂRTURII ALE EXCURSIEI, preluate de la tinerele din cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif”:

Negruț Maria Cristiana

Cel mai mult mi-a plăcut la munte. Deși mi-a fost foarte frică să urc muntele, cu ajutorul Sr. Mariana și a Magdalenei, am reușit să urc până la Pietrele Doamnei. Nu credeam că voi reuși pe lanțuri să mă urc, însă am reușit și asta datorită oamenilor care mă înconjoară.

Bălteanu Magdalena

În natură m-am simțit foarte bine. Am avut parte de voie bună, de spirit de echipă, de solidaritate și de locuri noi. Am fost impresionată de animalele din Grădina Zoologică, nu am mai văzut până acum, în realitate, maimuțe, urși, lei. Mulțumesc întregii echipe pentru efortul de susținere a excursiei!

Ignea Andreea Veronica

În această excursie mi-a plăcut că am vizitat locuri frumoase și ne-am bucurat de frumusețile naturii care ne înconjoară (Muntele Rarău, parcul central al orașului Gura Humorului și altele). De asemenea, mi-a plăcut că atmosfera și comunicarea dintre noi a fost una relaxantă și ne-a ajutat să ne destindem, bucurându-ne de momentele petrecute împreună.

Fron Elisabeta

În această excursie mi-a plăcut că am  vizitat  Muntele  Rarău și grădina zoologică unde ne-am amuzat și bucurat de animale. De asemenea, mi-a plăcut atmosfera din autobuz,  unde am cântat și ascultat tot felul de cântece. Pensiunea unde am fost cazați era un loc foarte plăcut și liniștit.

Mă bucur că am petrecut timp impreună cu toți. A fost o excursie plină de clipe  frumoase, sper să mai avem parte de astfel de experiențe. :)

Citit 613 ori

« Octombrie 2021 »