Campania de solidaritate Ajutor pentru lumină

08 Februarie 2021

S-a făcut lumină în sufletele și în casa unei familii cu trei fetițe din satul Cucuteni, comuna Lețcani, județul Iași, care a trăit până acum la lumina lumânării.

În perioada iunie 2020 - ianuarie 2021 s-a desfășurat campania Ajutor pentru lumină destinată unei familii beneficiare a Centrului de Resurse pentru Familii, din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Viața acestei familii a fost umbrită de lipsuri materiale, de lipsa spațiului într-o căsuță făcută din chirpici și, cel mai grav, de lipsa curentului electric.

Casa în care locuiește familia Burlacu cu cele trei fetițe de 3, 8 și 12 ani, nu a fost racordată niciodată la electricitate. Doar tatăl lucrează zilier și nu câștigă mai mult de 1000 de lei pe lună, iar aceștia nu reușesc să facă față nici măcar cheltuielilor primordiale, de zi cu zi. Mama s-a îngrijit în permanență ca cele mici să țină pasul cu școala, dar la lumina lumânării, este de neimaginat cum reușea.

În această perioadă dificilă pentru omenie, am fost chemaţi, poate mai mult ca oricând, să fim purtători de valori umane și creștine. Acesta este rodul firesc al solidarității față de cei aflați în nevoie care suferă cel mai mult consecințele dureroase ale acestei situații de criză.

Locuința le-a fost racordată la energie electrică, cu ajutorul doamnei Marta Dămoc, cea care a inițiat această campanie și a tuturor oamenilor de bine ce s-au alăturat, cu ajutorul cărora am strâns suma de 9634 de lei, însumând stâlpul de electricitate și cheltuielile de branșament. De asemenea, condițiile de locuit au fost îmbunătățite datorită unor donații de mobilă și electrocasnice.

Mii de mulțumiri vouă, oameni cu suflet mare care ați făcut lumină în întuneric, în această căsuță animată de bucuria nemărginită a celor trei fetițe.

Doar cu ajutorul dumneavoastră putem schimba în bine viața oamenilor aflați în nevoie.

Citit 305 ori

« Iunie 2021 »