Ghiozdanul cu rechizite –ediția a VI-a

16 Septembrie 2021

Centrul de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași a demarat la începutul lunii septembrie 2021, a VI-a ediție a campaniei „Ghiozdanul cu rechizite”, campanie care a avut ca scop sprijinirea a 53 de copii proveniți din medii defavorizate, în procesul educațional.

Ghiozdanul cu rechizite, este campania prin care, la începutul fiecărui an școlar, Centrul de Resurse Pentru Familii vine în întâmpinarea copiilor ce provin din familii defavorizate cu risc de excluziune socială, eșec/abandon școlar,  cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici. Astfel, acești copii s-au bucurat de ghiozdane echipate cu rechizite, dar și de alte surprize precum dulciuri, jucării, îmbrăcăminte și resurse financiare din partea prietenilor noștri, Vitesco Technologies.

 Școala a început cu bucurie și emoții, dar și cu rechizite noi pentru cei 53 de copii, beneficiari a Centrului de Resurse pentru Familii. Am pornit pe ulițele comunelor din jurul Iașului ajungând atât în sate îndepărtate precum Scânteia, Ipatele, Golăiești, Sculeni, Victoria, Probota, Cucuteni cât și pe străzile orașului Iași pentru a transmite bucurii.

 Pentru familiile beneficiare ale Centrului, începerea anului școlar reprezintă, pe lângă bucuria și emoțiile aferente și un factor de stres provocat de lipsurile materiale existente. Împreună am reușit să oferim, pe de o parte părinților sprijinul necesar în procesul achiziționării rechizitelor, iar pe de altă parte, să dăm copiilor un imbold spre un bun traseu educațional

Perioada grea cu care ne confruntăm la nivel global ne duce cu gândul la viitorul societății noastre. Formarea tinerilor este esențială pentru familie și societate, iar azi, mai mult ca oricând, este nevoie de implicarea noastră a tuturor, de suportul companiilor și a persoanelor fizice. Sunt multe metode prin care putem aduce zâmbete în rândul celor care au nevoie, iar această Campanie a fost un motiv în plus să ne bucurăm și să trăim momente frumoase împreună.

 Ghiozdanul cu rechizite este campania prin care, Centrul de Resurse pentru Familii creează punți între oameni și ajută la prevenirea abandonului școlar. Încercăm să dăm copiilor șansa la educație și să le oferim susținerea de care au nevoie la început de an. Suntem recunoscători celor care au pregătit ghiozdanele și le mulțumim pe această cale. Mulțumim echipei Vitesco Technologies pentru minunata colaborare și în special coordonatoarei echipei de fapte bune, Oana Georgiana Amarandei. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem zâmbete și lacrimi de bucurie pe chipul copiilor și a părinților.

Ca și dumneavoastră, credem cu tărie că investiția în educație este una dintre cele mai bune modalități de a crește calitatea vieții. Împreună schimbăm destinele acestor copii care merită toate șansele la o viață socială normală.

 

 

Claudia Maria Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

 

Citit 354 ori Ultima modificare Joi, 16 Septembrie 2021 10:57

Calendar

« Octombrie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31