Un crâmpei de primăvară oferit de beneficiarele Centrului de Plasament „Sf. Iosif” pentru vârstnicii care aparțin Programului de „Îngrijire la Domiciliu” din Iași

Cu fața brăzdată de griji, cu ochii plânși și dornici de o vorbă dulce, pe bătrânii din comunitatea noastră îi găsești adesea aflați în suferință, gândindu-se cum să mai facă față zilei de mâine. În sprijinul unora dintre vârstnicii din Iași, vine Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

Scopul programului este acela de a fi alături de persoanele vârstnice aflate în nevoie, de a crea activități care să aducă un strop de bunăstare bunicilor. Astfel, angajații programului, în colaborare cu fetele beneficiare din cadrul Centrului de Plasament „Sf. Iosif”, au dorit să aducă un strop de primăvară pe chipurile seniorilor. Mai exact, fetele au mers în prima zi de primăvară să aducă o rază de soare bătrânilor, un licăr de speranță, un cuvânt de încurajare și bucurie. Dăruirea unui crâmpei de primăvară, s-a bazat pe rolul terapeutic pe care îl poate avea contactul cu tinerii/copiii.

Persoanele vârstnice au primit daruri la începutul primăverii: mărțișoare, felicitări și flori, însoțite de un cuvând de îmbărbătare și de gânduri bune.

Pentru această întâlnire, fetele s-au pregătit destoinic, confecționând mărțișoare și felicitări. Pe parcursul întâlnirii cu bătrânii, tinerele au rămas impresionate de poveștile aflate și de felul în care au fost primite. Astfel, ele au învățat cât este de prețioasă iubirea milostivă, arătând oamenilor aflați în nevoi cum ne luminează lăuntric această iubire manifestată prin fapte.

Asistent social coordonator, Centrul de Plasament „Sf. Iosif”

Loredana Florentina BOZARIU

Citit 203 ori