Fundația Regală Margareta a României susține 𝐏𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐕.𝐕.𝐈.𝐒 - Vârstnici. Voluntariat. Îmbătrânire activă. Schimburi intergeneraționale al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, prin finațare din Fondul pentru Vârstnici.

    Proiectul are ca scop facilitarea contactului și a comunicării între generații, prin implicarea generațiilor tinere în viața socială a seniorilor, fiind implementat pe durata a 12 luni.

    Acțiunile vin în sprijinul persoanelor vârstnice, în special al celor afectați de singurătate, stare de sănătate precară, lipsa resurselor materiale necesare asigurării unui trai decent, izolare și marginalizare.

 

100 de persoane vârstnice din comunitățile Iași, Iugani, Oțeleni, Hălăucești, Doljești, Faraoani,  beneficiază începând cu luna august de ajutor material, medical, practic și emoțional prin Fondul pentru Vârstnici.

În luna aprilie, cu prilejul sărbătorilor pascale, angajații Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, împreună cu tinerii voluntari au adus un strop de speranță și bucurie în viața beneficiarilor vârstnici din aceste comunități, prin vizite la domiciliul acestora, prin care au fost emoționați de darurile și pachetele cu alimente primite, dar și de căldura și zâmbetele oferite.

Sprijinul financiar pentru achiziționarea pachetelor cu produse alimentare a fost oferit de Fundatia Regala Margareta a Romaniei, prin Fondul Special pentru Varstnici.

 

#fondulpentruvârstnici

#SMS8844SINGUR

#telefonulvârstnicului

#Îngrijire la domiciliu – Caritas