#raspundemcusuflet vârstnicilor din localitățile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacau)! 👵👴

100 de persoane vârstnice din comunitatile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacău) beneficiază incepand cu luna august  de ajutor material, medical, practic si emoțional prin Fondul pentru Vârstnici.

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iasi se implică în viața seniorilor prin vizite la domiciliu, consultații medicale, ateliere intergeneraționale de gătit sau de grădinărit. Aceste intervenții alină singurătatea seniorilor și vor încuraja interacțiunea dintre generații.

În luna August, tinerii beneficiari din cadrul Centrului de tip familial Sf.Iosif Iași, au efectuat deplasări în Centrele de Ingrijire la Domiciliu a Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, din diferite locații din N-E Moldovei, unde au desfășurat activități de socializare însoțite de: sprijin în realizarea activităților de bază zilnice ale persoanelor vârstnice (hrănire și hidratare, transfer și mobilizare, deplasare, comunicare, asistare la schimbarea bandajelor, îngrijirea rănilor ușoare, masaj, igienizarea spațiului de locuit); sprijin pentru realizarea activităților instrumentale ale vieții zilnice (efectuarea de cumpărături, facilitarea deplasării în exterior și însoțire, activități de administrare și gestionare a bunurilor, acompaniere și socializare, povestirea experiențelor de viață).

Proiectul este susținut de @Fundația Regală Margareta a României.

 

#fondulpentruvârstnici
#SMS8844SINGUR
#telefonulvârstnicului
#Îngrijire la domiciliu – Caritas

 

 

Ernestine Tiba Coordonator proiect

ASOCIAȚIA CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAȘI
Iași, România, Str. Sărărie, Nr.134, cod.700116
Telefon: 0770 321 743
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
https://caritas-iasi.ro/