#raspundemcusuflet vârstnicilor din localitățile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacau)! 👵👴

 

100 de persoane vârstnice din comunitățile Iași, Oțeleni, Iugani, Hălăucești, Doljești,Fărăoani, Valea-Mare (Jud.Bacău) beneficiază începând cu luna august de ajutor material, medical, practic și emoțional prin Fondul pentru Vârstnici.

Pentru seniorii noștri luna noiembrie a fost plina de emoții, culoare, cântec și recunoștință. Am avut bucuria de a-i sărbători printr-un concert dedicat lor, concertul caritabil intitulat SPES MUNDI – Speranța lumii, ce a venit în susținerea proiectului  – Vârstnici. Voluntariat. Îmbătrânire activă. Schimburi intergeneraționale. V.V.I.S – al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, prin finanțare din Fondul pentru Vârstnici și susținut de Fundația Regală Margareta a României.

Concertul a fost susținut de Orchestra de cameră "Collegium" a Colegiului Național De Arte "Octav Băncilă", dirijată de profesorul Cosmin Petru Morariu, și a împletit armonios meditația, rugăciunea și visarea într-o manieră descriptivă și ușor de înțeles.

Se spune că arta este de natură divină, însă dintre toate,”arta cu materialul cel mai imaterial” după cum o numea Platon, Muzica, are un efect vindecător asupra tuturor. Indiferent de vârsta, naționalitate, religie sau statut social, ea pătrunde până dincolo de material pentru a vindeca sufletele.

La finalul concertului, seniorii au primit flori din partea tinerilor voluntari și au avut parte de momente de socializare într-un cadru festiv și relaxant.

 

POVESTE BENEFICIAR – Doamna Dianu Maria, 82 ani, Iasi

Testimonial

                „Mă numesc Dianu Maria, sunt înscrisă la Caritas, am 82 de ani. Nu știți câtă bucurie am, când mă sună sau mă vizitează personalul de la Caritas. Am fost la un concert unde m-am bucurat foarte mult. Am văzut mulți copii talentați și persoane cu bunăvoință. Ne-au servit cu dulciuri și au vorbit foarte frumos cu noi, bătrânii. Avem o mare bucurie de fiecare dată când primim un pachet cu alimente și produse de igienă. Vă multumim si suntem fericiți când cineva ne vizitează, ne dă un telefon. Vă mulțumim frumos pentru tot. Vă dorim la mulți, mulți ani.” 

 

 

Proiectul este susținut de @Fundația Regală Margareta a României.

@Asociatia Centrul Diecezan Caritas Iasi

 

#fondulpentruvârstnici

#SMS8844SINGUR

#telefonulvârstnicului

#Îngrijire la domiciliu – Caritas