Un pic de Moș Crăciun în satele afectate de inundații

10 Ianuarie 2014

Căldură în case dar și în suflete, o masă îmbelșugată și un Crăciun liniștit! Asta ne-am dorit pentru oamenii afectați de inundațiile din luna septembrie a acestui an.

Astfel, ne-am pus vestele roșii, am luat tolba cu încurajări, speranțe, sobe, pachete cu alimente și am pornit la Cuca și Măcișeni să-l ajutăm pe Moș Crăciun să ajungă acolo cu daruri.

În Cuca, oamenii și-au amenajat măcar o camera pentru iarnă. Chiar dacă nu sunt cele mai bune condiții de locuit, oamenii sunt mulțumiți că nu vor suferi de frig, de foame și vor putea face față iernii care a început. Cu ajutorul nostru, 30 de familii din Cuca au o sobă în casă pentru a face față frigului în această iarnă. Tot în Cuca, 64 de familii vor avea o masă îmbelșugată de sărbători. Aceste familii au primit câte un voucher în valoare de 100 de lei, cu care au mers la magazinul din sat și au luat alimente, fructe și dulciuri pentru copii.

În Măcișeni, 20 de familii care nu aveau sobe au primit de la Centrul Diecezan Caritas Iași câte o sobă pentru a avea căldură în casă în această iarnă. Pe nenea Gheorghe l-am găsit încălzindu-se la focul făcut în fața casei, unde își pregătea o mămăligă pentru prânz: “Ați făcut cea mai mare pomană că mi-ați dat o sobă. De când a venit apa, nu reușesc să-mi revin. Cu tot ce am mai avut sau am primit am reparat o cameră unde să stau cu băbuța mea, dar de sobă nu mai am de unde să iau! Mulțumesc din suflet!” – ne-a spus nenea Gheorghe cu lacrimi în ochi.

Și d-na Tinca a primit cu recunoștință soba: “Noi suntem bătrâni, copiii noștri au problemele lor și nu ne pot ajuta. Noi ne-am amenajat să dormim în iarna asta în bucătărie. Avem o sobă de tablă dar iese fum, și e subțire, nu se menține căldura. Dacă îmi dați o sobă bună eu nu vă cer mai mult și vă mulțumesc din inimă!”

Pe lângă sobe, 50 de familii din Măcișeni au primit și câte un pachet consistent cu alimente de bază, astfel vor avea sărbători liniștite.

Moș Crăciun a adus așadar un zâmbet pe fețele oamenilor din aceste sate care cu greu își revin după drama trăită în septembrie. Dar fiecare zi aduce o nouă speranță de mai bine, iar noi am promis că îi vom sprijini în continuare cu lemne, alimente, program agricol și vom sădi mereu în sufletele lor speranța.

   

Mihaela Condac

coordonator program

 

Citit 1954 ori Ultima modificare Luni, 03 Noiembrie 2014 22:29

Calendar

« Iunie 2021 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30