Cunoscându-te pe tine, vei cunoaște lumea!

01 Iunie 2021

Pentru că dacă aşteptăm să trăim într-o lume mai bună trebuie să contribuim la crearea ei. Pentru a fi schimbarea pe care ne-o dorim în lume.”

(Mahatma Ghandi)

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași prin Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!,  a organizat pe 27.05.2021 cursul „Cunoscându-te pe tine, vei cunoaște lumea!” dedicat voluntarilor din Domeniul Copii, Tineri, Familii.

Cursul structurat pe cinci module: voluntariat, comunicare, abilități, responsabilitate socială și dezvoltare personală a avut ca scop cunoașterea și autocunoașterea voluntarilor, creșterea performanțelor, abilităților de comunicare și interacțiunea dintre ei.

Se spune că pentru a-i cunoaște pe ceilalți trebuie să „te cunoști pe tine însuți (cunoaște-te)”. Gradul de autocunoaștere și imaginea de sine se pot observa ușor în comportamentul nostru, în felul în care facem față situațiilor noi, chiar și în modul în care reacționăm și interacționăm cu cei din jur. Putem să ne definim prin familie, prin grupul de prieteni sau prin grupul profesional. Fiecare își poate aduce aportul personal din punct de vedere al caracteristicilor, valorilor și experiențelor.

Cursul și-a dorit să contribuie la dezvoltarea unor competențe (cunoștințe, abilități și atitudini) necesare în activitățile de voluntariat. În cadrul întâlnirii s-au abordat teme precum: drepturile și responsabilitățile voluntarului, impactul activității de voluntariat asupra comunității, dezvoltare personală și profesională prin voluntariat, dinamica de grup, abilități de comunicare, planificarea și implementarea activităților specifice din cadrul proiectului „Integrare activă prin educație și implicare socială”. S-a urmărit de asemenea pregătirea și dobândirea de cunoștințe în domeniul social și IT pentru a putea fi alături de persoanele vulnerabile.

Prin aceste sesiuni de formare ne dorim să oferim oportunități de dezvoltare prin care tinerii dobândesc puterea de a crea schimbări pozitive în comunitatea în care trăiesc.

Dragi voluntari, cu acest prilej vă adresăm o mulțumire specială că faceți parte din echipa noastră. Prin experiența de voluntari, veți transmite un mesaj deosebit societății deoarece actele de voluntariat derivă din înţelegerea conştientă a anumitor valori: vocație, împlinire, responsabilitate.

Acest curs de formare profesională a fost organizat prin Proiectul Integrare activă prin educație și implicare socială!, finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Claudia Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

Citit 539 ori Ultima modificare Marți, 01 Iunie 2021 17:22