Articole filtrate după dată: Luni, 19 Noiembrie 2018
20 Noiembrie 2018 In Noutati si evenimente

 

În acest an, Ziua Mondială a Săracilor a avut loc duminică 18 noiembrie, fiind a doua celebrare de acest fel. Ideea și spiritul acestei inițiative îi aparține Papei Francisc care ne încurajează cu aceste cuvinte: „Să cerem harul de a nu închide ochii în fața lui Dumnezeu care ne privește și în fața aproapelui care ne interpelează… mai ales spre fratele uitat și exclus, spre «Lazăr» care zace în fața ușii noastre. Acolo se îndreaptă lupa Bisericii… În lumina acestor reflecții, aș vrea ca astăzi să fie «Ziua Săracilor»”.

Această invitaţie a fost adresată tuturor, independent de apartenenţa religioasă, pentru a se deschide la împărtăşirea cu cei săraci în orice formă de ajutorare, ca semn concret de fraternitate.

Ziua Mondială a Săracilor  este un eveniment care are drept scop antrenarea societății spre solidaritate față de cei săraci, persoane marginalizate social, singure sau bolnave, recunoscând valoarea fiecărei persoane dincolo de condiția socială.

În fața sărăciei, a lipsurilor cu care se confruntă și astăzi mulți semeni de-ai noștri, simțim chemarea de a ne implica, de a interveni, ca oameni, ca și creștini.

Anul acesta, Centrul Diecezan Caritas Iași s-a alăturat acestei inițiative, organizând și desfășurând câteva activități de ajutorare a beneficiarilor principalelor domenii de activitate: Domeniul Copii, Tineri, Familii și Domeniul pentru Vârstnici și Persoane cu Dizabilități. Aceste acțiuni caritative au constat în:

·         Organizarea unui târg de haine primite ca donații de-a lungul timpului pentru un număr de 20 de beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Familii și ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco” Iași.

·         Oferirea unui pachet cu alimente pentru 20 de beneficiari ai centrelor menționate mai sus.

·         Oferirea unui prânz cald la domiciliu unui număr de 40 de beneficiari ai Centrului de Îngrijire la Domiciliu Iași și Târgu Frumos.

Aceste acțiuni de caritate nu ar fi fost posibile fără implicarea și contribuția directă a angajaților Centrului Diecezan Caritas Iași și a altor binefăcători.

Suntem convinși că aceasta este doar o mică contribuție la inițiativele care au avut loc în această zi în comunitățile diecezei noastre.

 

Mulțumim tuturor celor care au răspuns cu generozitate la acest apel de suflet!

Pr. Egidiu Condac,

Director general - Centrul Diecezan Caritas Iași